Příroda je neúprosná a nepodplatitelná. Je jí jedno, zda je lidem srozumitelný či nepochopitelný smysl jejího konání. Galilei Galileo
NÁKUPNÍ KOŠÍK
Položek : 0 ks      Cena celkem: 0 Kč

Nacházíte se: Úvod / Proč přijímat probiotické kultury

Proč přijímat probiotické kultury

Probiotika pro člověka, zvířata a rostliny mohou poskytnout podporu pro vyvážené mikrobiomy. Jak to funguje je jednoduché. Probiotika jsou životaschopné mikrobiální doplňky, které mají příznivý vliv na zdraví. Probiotika pomáhají udržet své hostitele zdravé překonáváním špatných mikroorganismů dobrými mikroorganismy. S rozsáhlými studiemi o těchto prospěšných mikroorganismech  je velmi snadné najít a využívat vysoce kvalitní probiotické produkty, které podporují naši mikrobiologii a tu, kolem nás.


- BAKTERIE V NÁS A KOLEM NÁS

- PROČ SCD PROBIOTIKA

- O SPOLEČNOSTI SCD PROBIOTIC



Pro jednoduché vysvětlení - existují tři druhy bakterií:


Každý z těchto tří typů bakterií má v našem těle jinou roli a některé jsou důležitější než jiné. Z důvodu jednoduchosti mohou být odděleny vzájemnou interakcí.


1. Základní nebo užitečná flóra (AKA dobří kluci): to jsou přátelské bakterie, o kterých vždy mluvíme, jako jsou Bifidobacteria, Lactobacteria a E-Coli.


(Ano, některé vrstvy E-Coli mohou být přátelské.)


2. Oportunistická flóra (AKA padouši): v této oblasti patří asi 500 různých druhů mikrobů, které spadají do této kategorie. Jsou řízeni prospěšnou flórou, která je udržuje v normálu.


Mohou způsobit problémy, jakmile jsou přemnoženy ... to jsou "špatné bakterie".


3. Přechodná flóra (AKA tuláci): jedná se o mikroby z vnějšího prostředí, ty, které se vejdou skrz jídlo a pití nebo jen žijí a dýchají v životním prostředí.


Tyto se mohou v našem organismu šířit a poškodit naše vnitřní prostředí. V tomto případě jsou prospěšné bakterie (dobří kluci) obvykle připraveny zabránit tomu, aby se to stalo. Pokud prospěšné bakterie pokrývají v co největší míře povrch zažívacího traktu (od sliznice úst až po konečník), neumožní toto „osídlení“ oportunistickým bakteriím, které jsou odpovědny za vznik lehčích onemocnění, až po tak vážné choroby jako je rakovina.


Všechny tyto typy mají místo a účel, a když začnou dělat něco jiného než je jejich úkolem, způsobují zažívací potíže a další problémy v našem těle.

Video o bakteriích v našem těle ZDE


Ale probiotika jsou něco jiného  ...


Probiotika jsou kmeny prospěšných bakterií, které při jejich užívání podporují naše rodné prospěšné bakterie.

Také nás pomáhají chránit před oportunními bakteriemi tím, že brání, aby se přechodné bakterie a patogenní organismy  dostaly skrze trávicí ústrojí dále do našich vnitřností.

Ale doplňkové formy, které užíváme, jsou "přechodné" a nezůstanou v těle příliš dlouho ... cca  dva týdny .

Takže ve skutečnosti "nahrazují" to, co nám ve světě mikroorganismů již chybí ...

Výzkumy ukazují , že vnitřnosti nemocných lidí obsahují v průměru o 25% méně druhů bakterií než je u zdravých lidí.


Jak začít používat probiotika ...

Fermentované potraviny byly používány desítky tisíc let a získávání probiotik z přirozeně zkvašených potravin bude z dlouhodobého hlediska nejlepší volba...

Ovšem pro rychlé a bezpečné obnovení „správného“ střevního prostředí je výhodné použít SCD Probiotika. Při používání probiotických doplňků stravy, získáte nejlepší výsledky při požití ráno 30 minut před snídaní nebo nejméně dvě hodiny po jídle před spaním. To je nejlepší šance, jak získat živé kultury kolem pH žaludku a do střev.

"Dobrých“ probiotik by měl mít člověk co nejvíce různých druhů kmenů. Lidské střevo obsahuje stovky různých druhů bakterií. Měli bychom se snažit, abychom se dostali co nejblíž k tomu. "


Svět uvnitř a kolem nás: Microbiom

Studium mikroskopického světa přitahuje větší pozornost, protože hledáme metody ke zlepšení zdraví lidí, zvířat a životního prostředí, které nás obklopují. Jako takový se také zvýšil zájem o biliony mikroorganismů, které tvoří jedinečný mikrobiom nalezený u lidí, zvířat a přírody. S lepším porozuměním dobrých a špatných chyb (patogenů) nalezených v těchto různých mikrobiomech se výzkumníci soustředili na to, aby se ujistili, jak lze zachovat optimální rovnováhu dobrých a špatných bakterií. Ať je to rostlina, zvíře nebo člověk, je vyvážený mikrobiom nezbytný, protože umožňuje zvýšenou imunitu, stejně jako produkci energie a vitamínů.


Lidský mikrobiom

Přesněji řečeno, kontrola nežádoucích mikroorganismů ve střevě, tvorba vitamínů, regulace hormonálního metabolismu, zánět a imunita a kontrola hmotnosti jsou jen některé z přínosných funkcí, které jsou přičítány dobře vyváženému mikrobiómu. Navíc dobré mikroorganismy v lidských mikrobiomech mohou pomoci zmírnit schizofrenii, depresi, bipolární poruchy a jiné nuero-chemické nerovnováhy. Stejně zajímavá je i jejich schopnost pomáhat při léčbě rakoviny, fibromyalgie, roztroušené sklerózy a diabetes.

To vše vyvolává otázku, jak lze dosáhnout "správné" rovnováhy lidského mikrobiómu. Když se domníváte, že biliony mikroorganismů, které tvoří lidský mikrobiom, převyšují lidské geny o faktor 100 až 1, můžete se divit, jestli je dokonce možné ovládat tuto elektrárnu. Odpověď je ano, je to možné. Dieta, léky a průběžné zdravotní stavy ovlivňují mikroby, které se nacházejí v lidském střevě, kde žije mikrobiolog. Ve skutečnosti vědci pokračují v hledání způsobů, jak posílit lidské zdraví metodami, které využívají jejich přirozené hostitele - myslí na probiotika, prospěšné mikroorganismy, které pozitivně prospívají jejich hostiteli.


Zvířecí mikrobiom

Mikrobiom není něco, co je omezeno na člověka. V nedávných studiích byly předloženy informace, které naznačují, že mikrobiální tvary ovlivňují veškeré živé tvory. Tyto stejné studie ukázaly, jak základní chování jako dieta a sociální interakce ovlivňují mikrobiální komunity v mikrobiómu. Nyní víme, že tyto mikroorganismy mohou dramaticky ovlivnit vnitřní prostředí zvířat.

Výsledkem těchto zjištění je, že živočišný průmysl využil probiotika, aby řešil řadu druhů specifických zdravotních podmínek, přičemž tyto užitečné mikroorganismy využívají ke zlepšení každodenního zdraví tím, že udržují mikroorganismy ve střevě vyvážené.


Rostliný microbiom

Stejně jako v lidském i zvířecím těle, mikroorganismy hrají významnou roli ve zdraví rostlin. Bakterie nebo houby podporující růst mohou být přidány rostlinám i půdě, ve které rostou, ke zlepšení celkového zdraví rostlin a větší produkci. Důvodem tohoto jevu je blízký vztah mezi rostlinami a jejich mikrobiálními protějšky. Zlepšení kontroly nad tímto vztahem umožňuje lépe dosáhnout kontroly patogenních epidemií a stability ekosystémů.

Použití biotechnologie slouží k univerzálně zdravějšímu  mikrobiomu rostlin a půdy.




Koncepce SCD Probiotik - výhody oproti jiným Probiotikům na trhu


Většina mikrobiálních technologií dnes vychází z výrobních metod "čisté kultury". To znamená, že mikroorganismy se pěstují jako jednotlivé kmeny ve sterilních médiích. Pokud konečný výrobek obsahuje více než jeden kmen, tak se každý kmen pěstuje v čisté kultuře a pak se společně mísí v době balení. Technologie SCD Probiotics je zásadně odlišná, protože vybrané kmeny jsou pěstovány v "konsorcii", v procesu společného růstu, který kombinuje více kmenů během produkce. Proto se každý kmen vyvíjí při interakci s jinými kmeny. Nakonec, prostřednictvím kultivačních procesů vlastních konsorcií, se mikroorganismy stávají malým ekosystémem - mnohem odolnějším a schopnějším synergicky spolupracovat. Tato metodika je více podobná tomu, jak mikroorganismy skutečně přežívají v přírodním prostředí. V přírodě kmeny nikdy neexistují v izolované nebo čisté kultuře. Vždy interagují s jinými kmeny.


Hlavní mikroorganismy v SCD Probiotics jsou:


A. Bakterie mléčného kvašení

Bakterie kyseliny mléčné produkují kyselinu mléčnou ze sacharidů a dalších sacharidů, které se vyvinuly fototrofními bakteriemi a kvasinkami. Proto některé potraviny a nápoje, jako je jogurt a kvašená zelenina byly vyráběny s bakteriemi kyseliny mléčné po celá desetiletí. Kyselina mléčná je silná sterilizační sloučenina a potlačuje škodlivé mikroorganismy a zvyšuje rozklad organických látek. Kromě toho bakterie kyseliny mléčné podporují rozklad materiálu, jako je lignin a celulóza, a fermentují tyto materiály, čímž odstraňují nežádoucí účinky složené organické hmoty.


B. kvasinky

Kvasinky syntetizují antimikrobiální a další užitečné látky potřebné pro růst rostlin z aminokyselin a cukrů vylučovaných fototropními bakteriemi, organickými látkami a kořeny rostlin. Bioaktivní látky, jako jsou hormony a enzymy produkované kvasinkami, podporují aktivní dělení buněk a kořenů. Tyto sekrety jsou také užitečné substráty pro účinné mikroby, jako jsou bakterie kyseliny mléčné a aktinomyces.


C. Fototrofní bakterie

Fototropní bakterie jsou skupinou nezávislých, samonosných mikrobů. Tyto bakterie syntetizují užitečné látky ze sekrecí kořenů, organických látek a / nebo škodlivých plynů (např. Sirovodík), využívají slunečního světla a tepla půdy jako zdroje energie. Mezi užitečné látky vyvinuté těmito mikroby patří aminokyseliny, nukleové kyseliny, bioaktivní látky a cukry, které všechny podporují růst a vývoj rostlin. Metabolity vyvinuté těmito mikroorganismy se přímo vstřebávají do rostlin a působí jako substráty pro zvyšování prospěšných populací.




Doba použitelnosti a stabilita

Probiotické produkty SCD a jejich živé mikrobiální složky byly důkladně vyvinuty a testovány na stabilitu při skladování. Minimální trvanlivost produktů SCD Probiotics s garantovanou mikrobiální aktivitou je 12 měsíců; s hlavními produkty SCD (Matka kultury), které mají zaručenou trvanlivost 3 roky. Tato funkce nabízí našim zákazníkům značné výhody při vývoji trhu, distribuci a logistice.

Přežití v extrémních podmínkách teploty a pH

Produkty SCD Probiotics udržují svůj zaručený počet životaschopných buněk v teplotním rozmezí od 2 do 50 stupňů Celsia a pH v rozmezí od 2 do 14. To znamená, že produkty nevyžadují skladování a manipulaci v chladničce na rozdíl od většiny jiných dalších probiotických produktů. SCD Probiotika mohou také pracovat v široké škále aplikací, kde by stupeň pH mohl být omezením.


Přírodní a organická technologie

Každý kmen používaný v produktech SCD Probiotics se přirozeně  vyskytuje v přírodě, není geneticky modifikovaný a je nepatogenní. Všechny složky používané pro kultivaci mikroorganismů jsou přirozené a většinou organické. V důsledku toho jsou některé z hlavních produktů SCD uvedeny na seznamu v Organic Materials Review Institute (OMRI) pro použití v certifikované ekologické produkci.


Zajištění kvality a kontrola kvality


SCD vyrábí vlastní mikrobiální semena a mateřské kultury ve vlastním kvalitním zařízení. Řízením vlastní výroby a dodržováním přísných standardů řízení procesů a kontroly kvality zaručuje společnost SCD konzistentní, vysoce kvalitní výrobky.

Výzkumný a výrobní tým společnosti SCD poskytuje odborné znalosti v oblasti mikrobiálních technologií, procesů přirozené fermentace a souladu s předpisy.


Odborníci společnosti SCD se zaměřují na kritické faktory, které vytvářejí "systém celkové kvality" založený na potřebách a očekáváních našich zákazníků. Cíle našeho kvalitního úsilí jsou založeny na spokojenosti zákazníků a neustálém zlepšování kvality a všechny aktivity směřují k těmto cílům. Pokyny pro GMP poskytují systém procesů, postupů a dokumentace, které zajišťují, že vyrobený produkt má totožnost, sílu, složení, kvalitu a čistotu, jakou má základní certifikovaný produkt.


SCD Probiotics a její partneři usilují o to, aby se stali předním poskytovatelem organických, probiotických produktů a služeb pro lidské zdraví, domácí a zahradní, zemědělský a environmentální průmysl. Zavázali jsme se k silnému zaměření na zákazníka, intelektuálnímu růstu zaměstnanců a integritu služeb, které provádíme. Z každé výrobní lokality, kde jsou zavedeny denní standardy kvality, je vrcholový management, kde je řízení kvality funkční zodpovědností, začleněn do naší firemní identity závazek zaměřit se na zákazníka a kvalitu výrobků.




O společnosti SCD Probiotic


Společnost SCD je proslulá svou živou globální sítí licencovaných partnerů ve více než 40 zemích, které prodávají unikátní, vysoce kvalitní probiotické produkty, které nabízejí velkou účinnost.

To znamená, že posláním SCD Probiotics je být předním vývojářem a globálním poskytovatelem probiotických technologií, strategicky spolupracovat s ostatními a nabízet produkty a služby, které zlepšují lidské zdraví a životní prostředí. SCD Technology se snaží přispět ke zlepšení kvality lidského a zvířecího života pomocí unikátních produktů, které zlepšují zdraví díky síle probiotik. Členové našeho týmu vědí, že probiotická technologie je nástroj, který lze využít k lepšímu života tím, že nabízí bezpečný, přirozený a nákladově efektivní řešení problémů životního prostředí a zdraví.


Vize společnosti SCD Probiotic zahrnují environmentální a zemědělskou udržitelnost a současně zlepšují kvalitu lidského života při investicích do inovací. Jedním z našich nejdůležitějších cílů je modelová "zelená" společnost, která poskytuje realistická, neškodná řešení, která zlepšují životní prostředí. Potraviny jsou pro život životně důležité a zemědělství je důležitým zdrojem potravin. Technologie SCD je navržena tak, aby udržovala vodu čistou a pomáhala rostlinám růst zdravě. Dále se snažíme obstarat výrobky s dlouhou trvanlivostí, nabízející zákazníkům záruku v oblasti vývoje trhu, distribuce a logistiky.


Zvyšující se urbanizace znečišťuje zásoby čisté vody a produkty SCD to pomáhají zvládat tím, že zlepší vodní chemickou a mikrobiologickou rovnováhu. Technologie SCD má navíc úžasné účinky na úpravu odpadních vod a kompostování. Produkty SCD konkurenčně vylučují škodlivé hnilobné bakterie a vedou k enormnímu snížení zápachu. Při použití odpadních vod produkty SCD zvyšují kapacitu systému až o 25%, snižují kal až na 35%, snižují patogenní mikrobi, zlepšují hygienické podmínky, snižují spotřebu energie až o 50% apod.


Společnost ProBiotika Polska Magdalena Górsk


SCD Probiotics®, světový lídr v oblasti probiotických technologií určených k posílení zdraví lidí, zvířat a životního prostředí, získal kontrolní podíl v probiotice Polska Sp. z o.o.

Probiotika Polska Sp. z o.o. je partner SCD Probiotics a je to špičková společnost, která ukázala výjimečné dovednosti a vášeň pro vývoj probiotického trhu šetrného k životnímu prostředí v Polsku a dalších evropských zemích.

Toto partnerství projevuje silný závazek společnosti SCD Probiotics investovat do evropského růstu svých technologií. Obě společnosti využivají této příležitosti k tomu, aby podpořili vzájemné síly v úsilí o dosažení rychlého vývoje na evropském trhu, který požaduje technologie šetrné k životnímu prostředí, jako jsou technologie vyvinuté a licencované společností SCD Probiotics.


Zdroj https://www.scdprobiotics.com/











Provozovatelem internetového obchodu iAgromarket.cz je Agromarket & Agrobazar s.r.o.
Kontakt: e-obchod@iagromarket.cz, Mobil: 603 525 615, Tel: 573 395 569
© 2013 iAgromarket.cz - všechna práva vyhrazena, kopírování obsahu stránek je dovoleno pouze se souhlasem provozovatele.
Pomoc světla  |   Bachovy esence  |   Smartphone 1  |  LED bulbs   |   Car Accesories  |   Realizace: w-software.com