Ruční lis slouží k lisování šťáv z rozdrcených jablek, hroznů a jiného ovoce při výrobě moštů a vín. Sběrná kovová mísa s otvorem ( v níž se shromažďuje lisovaná šťáva ), je připevněna na základně z ocelových profilů. Atest pro styk s potravinami. Koš je vyroben z bukového dřeva. Pro připevnění lisu k podlaze, stolu apod. slouží otvory v opěrných nohách. V ose základny a mísy je zapuštěn vodící šroub s lisovací hlavou, přičemž koš lisu je třeba vycentrovat pomocí půlkruhových přítlačných desek k vodícímu šroubu. Postupným otáčením šroubu vytváříme potřebnou lisovací sílu, která je přenášená přes dřevěné hranoly a tlačnou desku na lisované ovoce. Pro lisování ovoce, mimo vinných hroznů, se doporučuje vložit do vnitřního prostoru koše, před naplněním ovocnou drtí, řídkou tkaninu, která zamezí vytlačování lisované drti spárami mezi laťkami koše. Výška základny od podlahy umožní zasunout pod lis nádobu pro vylisovanou šťávu.
Rajče z kolekce ""Pro mlsné jazýčky"", plody datlového tvaru zrají do sytě červené barvy, mají hmotnost 16 – 20 g, jsou atraktivní na vzhled a velice chutné.
Kapalné Hoštické hnojivo obsahuje přírodní guáno, pocházející z trusu mořských ptáků z pobřeží jižní Ameriky. Rostlinám dodává potřebné živiny v průběhu celého vegetačního období
Nenáročná keřovitá trvalka, citlivá na mráz. V našich klimatických podmínkách ji pěstujeme jako letničku či pokojovou květinu ozdobnou pestrobarevnými listy.