Název této rané odrůdy tyčkového rajčete vychází z tvaru a velikosti jeho plodů. Ten je opravdu jahodový s typickým žebrováním. Plody o hmotnosti 16 – 20 g jsou výtečně sladké chuti, ale přitom dlouhodobě skladovatelné a velmi odolné k praskání. Jahodo vytváří větvený vijan plodů s násadou 16 a více plodů na vijanu. Je určeno především ke sklizni jednotlivých plodů. Jedná se o výnosné rajče, které netrpí předčasným opadem plodů. Vhodné pro pěstování na poli, ve folníku i ve skleníku.
	
	
	Rajčata jsou náročnou kulturou vyžadující pečlivou agrotechniku. 
Vyžadují teplou a chráněnou lokalitu. Půdu na podzim vyhnojíme chlévskou
 mrvou. Při předpěstování sadby provádíme výsev v  březnu. Ve stadiu 
začátku tvorby pravých listů rostliny přepikýrujeme. Do nevytápěných 
rychlíren vysazujeme v druhé polovině dubna, ven na záhon po 15. květnu,
 3 - 4 rostliny na m2. 
Tyčkové odrůdy během vegetace vysazujeme k opoře a odstraňujeme boční výhony z úžlabí listů. 
Zajistíme
 pravidelnou zálivku v delších časových intervalech. Největší potřeba 
vody nastává v době tvorby plodů, menší potřeba vody je při zrání plodů.
 Zaléváme vždy po sklizni, abychom snížili nebezpečí praskání plodů. 
Výhodná je zálivka podmokem.
| Hnojení: | N 120 kg N / ha | 
| 
				 | 
			P 100 kg P2O5 / ha | 
| 
				 | 
			K 130 kg K 2O / ha | 
| HTS | 3,2 g | 
| v 1 g | 311 semen | 
	
	

